Home › General News › Article

What do peacocks like to eat? A list of common food types

General News By Sophie Bennett 0 views
The peacock has an emerald-green crown on its head, with a blue-green, pointed crest; the upper tail coverts are especially long, forming the tail fan, bright and beautiful. So do you know what peacocks like to eat? 1. What do peacocks like to eat? Peacocks are omnivorous birds and like to eat fruits such as Pyrus pashia and Rubus ellipticus,

The peacock has an emerald-green crown on its head, with a blue-green, pointed crest; the upper tail coverts are especially long, forming the tail fan, bright and beautiful. So do you know what peacocks like to eat?

1. What do peacocks like to eat

Peacocks are omnivorous birds. They like to eat fruits such as Pyrus pashia and Rubus ellipticus, and also like to eat grass seeds, tree seeds, rice grains and seedlings. Their animal-based foods include locusts, crickets, lepidopterans, lizards and so on.

2. Peacock living environment

They mainly inhabit tropical and subtropical evergreen broad-leaved forests and mixed forests below 2000 m in altitude, and especially prefer open woodland and grassland, riversides or field-edge thickets, as well as forest grassland and open sparse grassland in forest clearings, or open areas with shrub thickets and bamboo clumps, ranging from plains to forests and scrub in high mountain zones. They like to live near streams.

3. Peacock distribution range

Native range: Cambodia, China, Indonesia, Lao People's Democratic Republic, Myanmar, Thailand, Vietnam, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Democratic Republic of the Congo.

Regionally extinct: Bangladesh, India, Malaysia

Introduced: Australia, Bahamas, New Zealand, United States (Hawaii Island).

4. Can peacocks fly?

Peacocks can fly, but they do not fly high, and the distance is not long either, at most a dozen or so meters high, flying one or two thousand meters. This is because peacocks are resident birds and live in tropical rainforests, so they do not need very strong flying ability, and the dense forest also cannot provide much flying space.

The green peafowl is distributed in Southeast Asia. In China it is found only in western and southern Yunnan. The wild population is scarce, and it is a national first-class protected animal of China.

Related Articles